Bądźmy w kontakcie! Zapisz się i poczytaj :)

Uwaga! Facebook losowo ogranicza dostęp swoim użytkownikom. Oznacza to, że nie każdy opublikowany przeze mnie post trafi do Ciebie... Proponuję: zapisz się do newslettera! Dołącz do team'u u doktor Magdy by otrzymywać ciekawe informacje i powiadomienia z bloga. Nie będę zawracać Ci głowy innymi sprawami ;)
Email address
Secure and Spam free...

grill przez cały rok

Oczywiście… na patelni 😀
To taki pomysł ma szybki obiad i sposób by jeść więcej warzyw. Bo tak naprawdę jemy ich zbyt mało. Dlaczego?

Myślę, że głównie wynika to z lenistwa. Warzywa wymagają dodatkowej “obróbki” przed spożyciem, co wydłuża czas przygotowania posiłku. A czas to właśnie to, czego przeważnie mamy za mało.

Sposobem zaradczym może być patelnia grillowa.
Wystarczy, że wrzucisz na nią pokrojoną cebulę, cykorię, cukinię, bakłażana, paprykę,…
Możesz doprawić ulubionymi przyprawami- u mnie czosnek, bazylia, oregano.
Do tego dodajesz, jeśli oczywiście chcesz bo wcale nie jest to konieczne, mięso (na zdjęciu mięso z dnia poprzedniego;) zaś jeśli się nie odchudzasz, proponuję sosik.
Do warzyw dorzucasz piniole. Kocham aromat podprażonych orzeszków piniowych 🙂 Jak już wszystko jest w zasadzie gotowe, dorzucasz pokrojony ser z niebieską pleśnią (ja uwielbiam Lazur błękitny), jak się rozpuści, zajadasz !
Jeśli chcesz, możesz jako dodatek zrobić puree, gotowane ziemniaki, ryż, czy też po prostu schrupać warzywka z bułką albo grzanką (ja tak dziś zrobiłam. z czystego lenistwa oczywiście).

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Bądźmy w kontakcie! Zapisz się i poczytaj :)

Uwaga! Facebook losowo ogranicza dostęp swoim użytkownikom. Oznacza to, że nie każdy opublikowany przeze mnie post trafi do Ciebie... Proponuję: zapisz się do newslettera! Dołącz do team'u u doktor Magdy by otrzymywać ciekawe informacje i powiadomienia z bloga. Nie będę zawracać Ci głowy innymi sprawami ;)
Email address
Secure and Spam free...